VIJEĆE UČENIKA

Slika

Vijeće učenika je demokratsko tijelo koje predstavlja glasove učenika u školi. Glavna svrha Vijeća učenika je promoviranje participacije, suradnje i osnaživanja učenika u školskom okruženju.

Vijeće učenika ima važnu ulogu u donošenju odluka koje se tiču učenika, kao što su organizacija školskih događaja, poboljšanje uvjeta učenja, rješavanje problema i iznošenje prijedloga za unaprjeđenje škole. Učenici koji su izabrani u Vijeće predstavljaju interese svojih kolega, slušaju njihove ideje i mišljenja te ih prenose na sastancima Vijeća.

Vijeće učenika također potiče aktivno sudjelovanje učenika u školskim aktivnostima, volontiranje, humanitarne akcije i promicanje pozitivne školske klime. Kroz Vijeće učenika, učenici imaju priliku razvijati svoje vještine vođenja, timskog rada, komunikacije i donošenja odluka.

Osim toga, Vijeće učenika organizira redovite sastanke na kojima se raspravljaju pitanja i ideje učenika, razmatraju prijedlozi te se donose odluke koje utječu na školsku zajednicu. Otvorenost, transparentnost i demokratsko odlučivanje temelji su rada Vijeća učenika.

Vijeće učenika pruža platformu za učenike da izraze svoje mišljenje, sudjeluju u oblikovanju školske politike i stvaraju pozitivne promjene u svojoj školi. Kroz svoj rad, Vijeće učenika potiče osjećaj pripadnosti, odgovornosti i aktivnog sudjelovanja učenika u školskoj zajednici.

 

Odluke i obavještenja

Slika

Vijeće učenika donijelo odluku o organizaciji humanitarne akcije za lokalnu zajednicu

Vijeće učenika naše škole nedavno je donijelo važnu odluku o organizaciji humanitarne akcije s ciljem podrške lokalnoj zajednici. Učenici će prikupljati donacije i provoditi različite aktivnosti kako bi pružili pomoć onima kojima je najpotrebnija. Ova akcija ima za cilj razvijanje empatije, solidarnos...
Slika

Obavještenje Vijeća učenika: Prijedlozi za unapređenje školskog okoliša

Vijeće učenika poziva sve učenike da podijele svoje prijedloge i ideje za unapređenje školskog okoliša. Vaši prijedlozi mogu obuhvaćati uređenje školskog dvorišta, dodatne sadržaje ili aktivnosti koje želite vidjeti u školi. Vijeće će prikupiti sve prijedloge i aktivno raditi na njihovoj realizaciji u s...
Slika

Vijeće učenika organizira radionicu o prevenciji vršnjačkog nasilja

Vijeće učenika organizira informativnu radionicu posvećenu prevenciji vršnjačkog nasilja. Radionica će se održati u školskoj biblioteci i bit će otvorena za sve učenike. Cilj radionice je podizanje svijesti o važnosti poštovanja, tolerancije i sigurnog školskog okruženja. Kroz razgovor, igre uloga i primj...
0 0

Video

Video

Video

Anketa

Da li Vam se sviđa naša nova stranica?
Video

Kalendar

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 1

Broj jedinstvenih posjeta: 2043

Ukupno pregleda: 11626

Promo video

© 2024 mcc.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR