HISTORIJAT ŠKOLE

Slika

-Elektrotehnička škola u Tuzli je srednja škola smještena u Tuzli, koja je osnovana 1970. godine s ciljem da se sve profesije vezane za elektrotehniku objedine u jednoj školi, koje su prethodno bile raspoređene u dvije različite škole.

Elektrotehnička škola u Tuzli posvećena je poučavanju svojih učenika o osnovama elektrotehnike i tehnologije. Škola također posjeduje visokotehnološku elektrotehničku opremu koja pruža više mogućnosti učenicima za praktični rad. Učenici mogu birati između različitih programa kao što su računalni tehničar, tehničar mehatronike, tehničar elektroenergetike, tehničar elektronike, električar za telekomunikacije, automehaničar-električar i električar. Škola planira prelazak na solarnu energiju do ljeta 2019. godine, što će omogućiti otvaranje nove dostupne oblasti: tehničar obnovljivih izvora energije.

 

Elektrotehnička škola u Tuzli nastavlja razvijati svoje programe i obrazovne mogućnosti kako bi bila u koraku s brzim napretkom u području elektrotehnike. Škola redovito surađuje s lokalnim industrijskim partnerima i stručnjacima iz industrije kako bi osigurala da njeni programi budu usklađeni s potrebama tržišta rada. Učenici imaju priliku sudjelovati u praktičnim projektima i praksama kako bi stekli dragocjeno iskustvo i vještine potrebne za uspješnu karijeru u elektrotehnici. Također se potiče učenje kroz timski rad i istraživačke projekte, što razvija kreativnost, inovativnost i problem-solving vještine kod učenika.


Elektrotehnička škola u Tuzli također pridaje veliku važnost izvannastavnim aktivnostima i obogaćivanju učeničkog iskustva. Organiziraju se različiti seminari, natjecanja i stručne ekskurzije kako bi se učenici upoznali s najnovijim trendovima i dostignućima u elektrotehnici. Škola također njeguje kulturu solidarnosti i društvene odgovornosti, potičući učenike na volonterski rad i sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Elektrotehnička škola u Tuzli nastoji pružiti sveobuhvatno obrazovanje i podršku svojim učenicima kako bi postali stručnjaci u svom području i doprinijeli društvu na pozitivan način.

 
0 0

Video

Video

Video

Anketa

Da li Vam se sviđa naša nova stranica?
Video

Kalendar

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 1

Broj jedinstvenih posjeta: 2043

Ukupno pregleda: 11634

Promo video

© 2024 mcc.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR